Öppningsmatchen mellan Danmark och USA blev ett rikigt målkalas. Danmark hade en alltid ledning medan USA fick jobba i underläge hela matchen.

– Vi har en bra känsla i laget så dom nästa matcherna kommer bli roliga att spela. Vi ska ta med oss känslan att vinna i dom andra matcherna också och ta oss så långt vi kan i turneringen, sa Frida Mainz Olsson efter slutsignalen.

De första tio minutrarna av matchen var avvaktande. Danmark med sitt högt pressande spel ägde mycket boll och USA fick spela försvar. I den tioende minuten tog dock Danmark ledningen med 0-1 genom Emma Vistensen. Kort därefter kom tvåan av Klara Fjolder följt av ett reduceringsmål av Michelle Linhart. Danmark skulle få in ytterligare en boll, vilket ger ett resultat på 1-3 efter första perioden.

Den andra perioden började som den första, men denna gång var det USA som skulle göra det första målet signerat Suzanne Lindquist. Danskarna skulle dock få det sista ordet igen genom två mål av Frida Mainz Olsson.

Tredje perioden öppnade med ett nytt danskt mål av Mathilde Christensen. USA försökte ta sig tillbaka i matchen och gjorde två snabba mål, men Christensen var inte färdig. Yttligare två mål av Mathilde senare och hennes hattrick var ett faktum. USA skulle göra ytterligare två mål men det var förgävest, Danmark vinst 6-9.

MVP Danmark: Mathilde Christensen

MVP USA: Michelle Linhart