Det var en väldigt jämn och spännande match som avgjordes under torsdagseftermiddagen. NFFR spelade och kämpade bra men det var Tyskland och Luisa Diesener som fick jubla till sist.

Matchen inleddes i ett högt tempo där Tyskland tog ledningen när Theresa Beppler-Alt gjorde mål efter 8:50. Det var första periodens enda mål.

I den andra perioden klev NFFRs kapten Mariia Kitaeva fram och kvitterade tyskornas ledning. Tyskland hade chansen att återta ledningen men NFFR bytte in målvakten Anna Kolts som var följsam och gjorde en snygg straffräddning.

Matchens tredje period skulle bli en nagelbitare. Först tog NFFR ledning men med cirka 15 minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Winona Jurgens till 2-2.

I övertid behövde Tyskland och Luisa Diesener endast en och en halv minut på sig. Efter en snygg passning bakifrån målet satte Diesener det avgörande målet och fick ta emot lagets kramar och hyllningar.

NFFR’s lagkapten Mariia Kitaeva var besviken efter matchen.

– Jag är så ledsen att vi inte kunde vinna. Men vi gjorde vårt bästa och vi borde ha vunnit.

Resultaten innebär att Tyskland kommer få möta Lettland i en placeringsmatch för 9:e platsen medan NFFR kommer möta USA i en kamp om 11:e platsen.

Tyskland matchhjälte Luisa Diesener vet vad laget behöver göra för att slå Lettland.

– Vi behöver samma motivation som vi hade den här och förra matchen. Vi måste utnyttja våra chanser så att vi kan göra många mål eftersom vi fick det personliga för det.

MVP NFFR: Mariia Kitaeva

MVP Tyskland: Luisa Diesener