På förhand såg detta ut att bli en tuff match för Lettland som ännu inte hade vunnit en match i detta mästerskap. Tjeckien toppar däremot gruppen med två av två vinster och man ville stänga gruppspelet med tre raka.

Den första perioden gick som man på förhand hade trott. Tjeckien styrde spelet och ägde mycket av bollen. 1-0 kom efter 4 minuter och kort därefter satt 2-0. Innan perioden var slut skulle Tjeckien utöka ledningen till 4-0 varav två mål från Martina Repkova.

– Min kedja spelade verkligen riktigt bra idag och jag är väldigt tacksam över dem och det väldigt bra för vårat självförtroende, sa tjeckiens MVP Martina Repkova efter matchen.

Den andra perioden var lik den första, Tjeckien hade full kontroll på matchen och utökade ledningen till 6-0. Även i denna period skulle tjeckiskan Martina Repkova göra två mål.

Inför den tredje perioden hade det lettiska laget en lång uppförsbacke. Det blev inte lättare när Nela Jirakova satte 7-0 två minuter in i den sista perioden. Innan matchen var över skulle Martina Repkova hinna göra ännu ett mål, femte för dagen och med det fastställa resultatet 8-0.

– Det kommer bli tufft slutspelet mot Norge i slutspelet, så vi måste förbereda oss mentalt och fysiskt, sa en optimistisk Elīza Elizabete Bērziņa från Lettland.

MVP Lettland: Jana Filipsone

MVP Tjeckien: Martina Repkova