Inför kvartsfinalen mellan Danmark och Tjeckien, var tjeckerna favoriter att vinna matchen. Men det skulle inte bli utan en fight.

Den första perioden blev en väldigt tät historia. Det var tjeckerna som ägde bollen till mestadels, och spelade runt ett tätt danskt försvar. I den åttonde minut avancerade Danmark fram i banan och efter trassel framför mål kunde Sara Mainz Olsson gör 1-0 till Danmark. Tjeckerna vägrade att ge sig, man öste på framåt och kunde både reducera och ta ledningen, dock reducerade Danmark till 2-2 innan perioden tog slut.

Den andra perioden skulle också vara en jämn sådan. Tjeckerna tog ledningen, Danmark reducerade. Därefter kom det ett lite ryck från tjeckiska sidan, man gjorde två snabba mål och tog ledningen med 5-3. Danmark kom tillbaka ännu en gång till 5-4, tjeckerna gjorde 6-4. innan Danmark avslutade perioden till 6-5.

Den tredje perioden bjöd bara på ett mål, och det var till Tjeckien som gjorde 7-5. Danmark försökte lägga in en ny växel, man tog ut målvakten men tjeckerna lyckades hålla Danmark utanför. – Vi vara nära och gjorde det bra, och jag är jättenöjd över mitt lag och energin i laget var så bra, berättar Anna Kajsa Habersatter efter matchen.

Tjeckien kommer nu att få spela en semi-final mot Finland, tjeckiskan Michaela Kubeckova säger såhär om den matchen. – Jag tror att vi måste undvika misstagen som vi gjorde idag och vara mer effektiva när vi skjuter så borde det gå bra.

Danmark kommer spela en match mot Polen där en vinnaren får spela om femte/sjätte platsen.

MVP Danmark: Anna Kajsa Habersatter

MVP Tjeckien: Michaela Kubeckova