I ett högljutt IFU Arena inledde Italien och Thailand sina mästerskap. Det gulfärgade Thailand tog hem segern, både på planen och på läktaren. En stark förstaperiod avgjorde för Thailand som kontrollerat tog en 5-2 seger.

Båda lagen inledde matchen på ett nervöst sätt. Men efter att Thailand och Nelly Johansson inlett målskyttet efter dryga sju minuter tog Thailand över matchen. Nelly Johansson skulle även göra sitt och matchens andra mål innan Kamonwan Phumma gjorde Thailands och periodens sista mål när hon satte dit 0-3.

– Vi startade väldigt bra och var det starkare laget matchen igenom. Vi skapade många chanser och kämpade verkligen för varandra, säger Nelly Johansson.

I den andra perioden fortsatte Thailand ha greppet om matchen och utökade sin ledning. Efter en snygg passning bakifrån målet satte Lalita Kuiraphanew dit 0-4. Men även Italien skulle göra mål i den andra perioden. Ett rappt skott från Livia Dossegger letade sig in och jubel utbröt på den Italienska bänken.

I den tredje perioden reducerade Italien på nytt när laget gjorde 2-4 efter dryga fem minuter. Trots reduceringen kontrollerade Thailand den tredje perioden och utökade sin ledning till 2-5 vilket blev matchens sista mål.

Italiens premiärmålskytt Livia Dossegger berättar att det är en stor ära för laget att spela sitt första VM.

–  Vi är glada att vara här och kommer fortsätta göra allting för att göra det så bra som möjligt, säger Dossegger.

MVP Italien: Martina Falchi

MVP Thailand: Nina Suppa