På en kylig onsdagsmorgon skulle den första placeringsmatchen i mästerskapet spelas. Italien och Thailand gjorde upp om 15e och 16e platsen.

Den första perioden matchen speglade en matchbild som var jämn. Både lagen attackerade och försvarade bra. Det var Thailand som skulle ta ledningen med 1-0 efter två minuter genom kaptenen Nina Suppa. Italien skulle reducera innan Thailand återtog ledningen, men Italien var inte färdiga utan man reducerade återigen. Thailändskorna skulle dock gå vinnade ur den första perioden med 3-2.

Den andra perioden började sakta, och det skapades inte många chanser. Det första målet i perioden kom efter 10 minuter när Italien kvitterad återigen. Matchen skulle dock glida ur händerna på italienskorna, man började se trötta ut i den sista halvan och släppte in fyra mål.

Italien fick en smakstart på den tredje perioden och upphämtningen var på god väg. Men det var istället Thailand och framför allt Nina Suppa som stängde matchen. Med ytterligare två mål av Nina, fyra på dagen var matchen över med resultatet 5-10.

– Det var ledsamt att släppa in så många mål i de tidigare matcherna så gav verkligen allt vi hade idag och jag tror att det syndes på plan, sa Italiens MVP Deborah Wagner efter matchen.

En av Thailands målskyttar Pichavee Yoolai var nöjd efter slutsignalen.

– Det är en väldigt bra match, väldigt imponerade av oss. Vi tar bollen tillsammans och jobbar som ett lag.

MVP Italien: Deborah Wagner

MVP Thailand: Nina Suppa