I en kokande IFU Arena tog sig Sverige an Slovakien i öppningsmatchen i VM. Den svenska publiken skulle inte bli besviken.

–  Det är fantastiskt att alla är här på arena och kollar igen, det är underbart, sa Moa Tschöp om inramingen på IFU Arena.

Den första perioden började väldigt starkt för Sverige, där man efter 13 spelade minuter redan ledde med 7-0. Det skulle dock inte sluta 7-0 i den första perioden. Slovakien gjorde ett mål och Sverige fick med sig ännu ett och efter första perioden stod det 8-1 och svensken Moa Stchöp hade redan 5 assist.

Den andra perioden inleddes med ett självmål av Sverige, som tog Slovakien en bit in i matchen, även om det fortfarande var en lång uppförsbacke. Sverige skulle göra det det ännu jobbigare för Slovakerna, då man ökade på ledningen ytterligare 6 gånger. Efter två spelade perioder ledde Sverige med 14-2.

I den tredje perioden räckte det för Sverige att bara spela av matchen, vilket man också gjorde men inte utan att göra ännu fler mål. 8 mål senare av Sverige, och ett av Slovakien slutställdes ett övertygande resultat i Sverige favör, 22-3. Moa Tschöps personliga poängskörd? Den stannade på 9 poäng, 1 mål och 8 assist.

MVP Sverige: Moa Tschöp

MVP Slovakien: Paulina Hudakova