Trots lysande målvaktsspel från Norges Thea Ekholt var det var värdnationen Sverige som tog semifinalplatsen. Totalt vann de regerande världsmästarna med 13-0.

Den första perioden var en belägring från svensk sida där laget skapade en mängd farliga målchanser. Dock var den första perioden, och hela matchens bästa spelare, Norges målvakt Thea Ekholt. Ekholt gjorde flertalet högkvalificerade räddningar, men trots målvaktens storspel vann Sverige den första perioden med tre mot noll.

I den andra perioden tröttnade de norska spelarna av sitt frenetiska försvarsspel och Sverige vann perioden med 8-0. Periodens snyggaste mål gjordes av Sandra Boric Svärd som gjorde sitt första mål i turneringen. Rightbacken avancerade framåt och skickade upp ett stenhårt handledsskott i det första krysset.

– Det var en passning från Jonna Sjöberg och jag bara sköt och gjorde mål. Haha, jag blev glad, säger Boric Svärd.

Likt de två tidigare perioderna fortsatte Sverige trycka framåt i den tredje och vann perioden med 2-0.

Norges otroliga målvakt Thea Ekholt gjorde hela 49 (!) räddningar i matchen. Hon berättar om lagets taktik inför mötet med Sverige.

– Vi pratade om att hålla tätt bakåt och gå på kontringar och att vi måste vara effektiva. Men tyvärr lyckades vi inte göra några mål idag.

Resultatet innebär att Sverige avancerar till semifinal. Där kommer laget möta vinnaren i matchen Schweiz – Slovakien som avgörs under fredagskvällen. Norge å andra sidan ställs mot förloraren i samma möte för chansen att sluta på en 5:e plats.

MVP Sverige: Wilma Johansson

MVP Norge: Tone Einstulen