Sverige övertygade under söndagen när laget slog tillbaka Tyskland med hela 20-0. Sverige tog tidigt greppet om matchen när Ellen Backstedt inledde målskyttet redan efter 30 sekunder.

Sverige utökade snabbt ledningen till 4-0 innan laget drabbades av en utvisning. I numerärt överläget skapade Tyskland flera bra chanser men stolparna och Sveriges målvakt Frida Görtz stod i vägen, och istället kunde Sverige göra två mål i boxplay. Efter flera snygga mål kunde Sverige gå till pausvila med en ledning som var 11 mot 0.

Sveriges bästa spelare, Ellen Rasmussen, var blygsam när hon beskrev sin insats.

– Hela formationen hade ett bra spel idag och tjejerna gjorde det enkelt för mig, berättar Rasmussen.

Den andra perioden började likt den första. Sverige tog tidigt tag i taktpinnen och Emelie Wibron gjorde 12-0 redan efter en minut. Totalt gjorde Sverige sju mål i den andra perioden, vilket gav resultatet 18-0.

I den tredje perioden drabbades Sverige av en otäck skada när Sofia Joelsson sprang ihop med en motspelaren. Svenskan föll till marken och fick hjälpas av planen. När spelet väl återstartade lyckades Sverige göra mål två gånger om vilket gav slutresultatet 20-0.

Trots förlusten var forwarden Luisa Diesener nöjd med lagets insats.

– Det var en tuff utmaning att möta Sverige men vi spelade upp oss efter den tuffa inledningen, säger Diesener.

MVP Sverige: Ellen Rasmussen

MVP Tyskland: Emely Leu