Gruppfinal och ett kokande IFU stod på menyn när Sverige skulle möta Finland. Två vinster vardera och förstaplatsen i gruppen var att spela för. – Arenan är riktigt häftig och publiken är väldigt högljud, så det är verkligen coolt, sa svenskan Ellen Backstedt om mästerskapet hittils.

Den första perioden skulle gå Sveriges väg. Efter 4.29 tog Sverige ledningen genom Ellen Backstedt och bara 34 sekunder senare utökade Moa Gustafsson till 0-2. Perioden skulle få se ytterligare ett mål, även detta av Sverige, 0-3 när första perioden var slut.

Sverige var bättre i den första perioden, men vi blir bättre för varje period, men denna gång var det den första perioden som räknades, berättar Finskan Laura Rantanen efter slutsignalen.

I den andra perioden öppnade Sverige återigen starkt, efter 3 minuter kom både 0-4 och 0-5. Finland var tillbaka pressat och skapade inte många chanser. Finland skulle reducera i ett powerplay, men dess förinnan kunde Sverige göra 6-0 och 7-0. Inför den sista perioden var resultatet 1-7.

I den tredje perioden försökte de finska lejonen kämpa sig in matchen. Man fick en smakstart, efter 1.43 kom den första reduceringen genom Hanna Niemela och med 12 minuter kvar av matchen gjorde man också 3-7. Men det hjälpte föga, Sverige gjorde två mål till och stängde därmed matchen till 3-9.

MVP Finland: Laura Rantanen

MVP Sverige: Amanda Delgado Johansson