Slovakien var favoriter inför lördagens möte med Norge och laget vann till sist. Men norskorna visade verkligen upp sig från sin bästa sida i matchen som slutade 5-4 till Slovakien.

Publiken hann knappt bänka sig innan Norges forward Rikke Ingebrigtsli Hansen gjorde turneringens snabbaste mål, endast 15 sekunder in i matchen. Trots mardrömsstarten vände Slovakien och vann den första perioden med två mål mot ett.

Den andra perioden slutade 2-2 efter ett väldigt tidigt och ett väldigt sent mål från Norge. För Slovakien var målskyttarna Katarina Klapitova och Denisa Ferencikova. Ferencikova som för övrigt gjorde sin 100:e match för det slovakiska landslaget.

Det var en väldigt tuff match eftersom vi hade match ganska sent under gårdagskvällen. Vi hade inte så mycket tid att återhämta oss så det var väldigt tufft, men vi klarade oss bra och vann, berättar Ferencikova.

I den sista perioden utökade Slovakien sin ledning. Norge plockade sin målvakt, men närmare än en reducering från Rikke Ingebrigtsli Hansen kom inte norskorna idag.

Lördagens resultat innebär att Slovakien kommer möta Polen i en kamp om 5:e platsen. Norge å andra sidan kommer möta Danmark i en match om 7:e platsen.

Vi kommer att ta med oss ​​det bra från den här matchen såklart. Vi gjorde många bra saker som jag är stolt över. Vi måste glömma den här matchen och fokusera på nästa, säger Norges Rikke Ingebrigtsli Hansen.

MVP Norge: Rikke Ingebrigtsli Hansen

MVP Slovakien: Denisa Ferencikova