Efter två tunga förluster tog Slovakien sin första vinst i världsmästerskapet. Laget tog ledningen genom Klara Grossova som gjorde 1-0 efter knappa två minuter, en ledning som höll matchen igenom.

Tyskland kämpade bra under den första perioden, men när periodpausen kom hade Slovakien en trygg 3-0 ledning. Periodens sista mål gjordes av storstjärnan Michaela Sponiarova.

Den andra perioden fortsatte likt den första. Trots en storspelande Noora Holle i Tyskland mål vann Slovakien även den andra perioden med siffrorna 3-0, vilket gav det totala resultatet 6-0 efter två perioder.

I den tredje perioden tilldömdes Tyskland en straff och fick en gyllene chans att göra sitt första mål i mästerskapet. Men en följsam Jana Dupcakova stoppade Tysklands straffskytt. Efter den missade straffen fortsatte Tyskland jaga sitt första mål för mästerskapet. Laget skapade flera bra chanser men Slovakien stod emot och vann matchen med 6-0.

Tysklands målvakt, 19-åriga Noora Holle, var trots förlusten nöjd med lagets insats i matchen.

– Det var en tuff match, men vi höll jämna steg med Slovakien idag. Vi hade bara väldigt svårt att göra mål, säger Holle.

I intervjun efter matchen berättade Slovakiens forward Michaela Sponiarova vad laget behöver göra för att lyckas i slutspelet.

– Vi måste bli mer effektiva och spela med lite högre självförtroende, avslutar Sponiarova.

MVP Slovakien: Radka Mladenkova

MVP Tyskland: Theresa Beppler-Alt