Efter mästerskapets mest högljudda match avancerade Singapore vidare för att spela om 13:e platsen. Laget besegrade Thailand med 2-1 efter förläning.

Singapore gjorde även matchens första mål. Efter sju minuter gjorde Yun Shawn Yee 1-0 efter en mycket snygg framspelning. Thailand förde matchbilden men trots flera bra chanser blev det endast ett mål i den första perioden.

I den andra perioden kvitterade Thailand och publikens jubel hördes ända från Sverige till Thailand. Efter ett inslag från hörnet vispade Aliisa Syrjaenen in 1-1 med en riktigt snygg volley. Direkt efter målet skapade Singapore en farlig målchans men Tinna Siljamaki gjorde en otrolig räddning i Thailands mål.

Den tredje perioden bjöd på flera högklassiga målchanser. I slutet av perioden fick Thailand en gyllene chans att avgöra då laget tilldömdes ett powerplay med 42 sekunder kvar av perioden. Trots flera fina chanser slutade perioden 0-0 vilket innebar förlängning.

I förlängningen behövde Singapore bara fyra minuter på sig innan Amanda Yeap avgjorde med ett långskott.

Resultaten innebär att Singapore kommer möta Estland i en match gällande 13:e platsen medan Thailand möter Italien i en match om 15:e platsen.

MVP Thailand: Praphaphon Bunsuk

MVP Singapore: Tiffany Ong