Både Singapore och NFFR förlorade sina öppningsmatcher under lördagen vilket betydde för att ha en chans att vinna gruppen och ta sig till ett eventuellt slutspel var båda lagen tvugna att vinna.

–  Vår lagmoral var väldigt bra idag och alla hejade på varandra och vi visste vad vi skulle göra, men det var en tät match, sa Angel Model efter slutsignalen.

Den första perioden skulle gå i favör till NFFR. Efter 5 mintuer gjorde laget det första målet, och tre minuter senare kunde man också pricka in 2-0 efter ett snyggt dragskott stolpe in av Mariia Basargina. Det var dock Singapore som skulle göra det sista i den första perioden, då man reducerade till 1-2.

Efter halva perioden kunde Singapores Angel Model kvittera till 2-2 i powerplay. Med ett kvitteringsmål ångade Singapore vidare och gjorde både 3-2 och 4-2. NFFR skulle dock inte vika ner sig så lätt, kort därefter reducerade man till 4-3.

Den tredje perioden skulle bli en riktig nagelbitare. NFFR kvitterade och gjorde också 5-4, vilket såg att bli det sista målet i matchen. Men i ett desperat försök tog Singapore ut sin målvakt för att spela 6 spelare mot 5 och med fyra sekunder kvar kunde Angel Model sätta slutreslutat 5-5.

–  Oturligt nog var det bara ett mål men jag ska försöka göra fler i nästa match, sa 5-4 målskytten Mariia Kitaeva.

MVP Singapore: Amanda Yeap

MVP NFFR: Iuliia Istomina