Öppningsmatchen i VM 2021 i Uppsala spelades mellan Singapore och Estland. Och det blev en tajt mach där båda motståndarna följde varandra i poängprotokollet innan Estland till slut kunde göra det matchvinnande målet med några få minuter kvar att spela.

Det var en tuff match. Men det är såklart jättebra att vi kunde göra ett matchavgörande mål för vårt lag. Vi var förberedda på matchen och vi visste vad vi skulle göra. Och allting funkade väldigt bra, sa Estlands Piret Puidak efter slutsignal.

Atmosfären var laddad i IFU Arena innan den första tekningen under VM 2021. Både Singapore och Estland kom ut aggressivt i den första perioden och åskådarna inne i IFU Arena fick se en högintensiv förstaperiod.

Estland var laget som öppnade målskyttet när Kati Kutisaar gjorde det första målet under VM 2021. Hon följdes därefter av Kirk Pollisinski som bara minuter senare gav Estland en 2-0 ledning. I den andra perioden svarade Singapore dock för en imponerande upphämtning och inför den sista akten i IFU Arena var ställningen 2-2.

Med dryga nio minuter kvar att spela återtog Estland ledningen innan Singapore snabbt kunde kvittera. Men med dryga sex och en halv minut kvar att spela lyckades Estland pricka in det matchavgörande målet och tog sin första seger i VM 2021.

– Jag var riktigt spänd på att få spela här i Uppsala. Även om vi förlorade den första matchen så har vi fortfarande mycket kvar i oss och vi kommer förbereda oss ordentligt inför de nästa två matcherna också, sa Singapores Michelle Loki efter matchen.

MVP för Estland blev Kati Loid. MVP för Singapore blev Shermaine Goh.