Slovakien skapade flera bra målchanser i matchen, men tyvärr hade de svårt att förvalta sina chanser. Schweiz å andra sidan var kliniska i sina avslut och vann välförtjänt.

Schweiz tog ledningen i matchen efter knappt åtta minuter. Drygt en minut senare kunde Michelle Wiki enkelt göra 2-0 till Schweiz efter ett bländande passningsspel. I mitten av periodens tilldelades Slovakien ett straffslag. In i målet för Schweiz klev rutinerad Monika Schmid som avstyrde straffen. Totalt vann Schweiz den första perioden med 3-0.

– Den första perioden var riktigt bra från vårt håll. Vi skapade flera bra målchanser, men vi gjorde inga mål så vi var inte tillräckligt effektiva säger slovakiens Laura Chupekova.

I den andra perioden började Slovakien flytta fram sitt lag och det lyckades då Laura Chupekova fick in bollen. Tyvärr för Slovakien fortsatte Schweiz göra mål framåt och efter två spelade perioder var ställningen 8-1.

I den tredje perioden fortsatte Schweiz göra mål framåt och laget höll tätt bakåt, vilket gav slutresultatet 12-1.

Fredagskvällens resultat innebär att Schweiz kommer ställas mot Sverige i semifinal. Slovakien å andra sidan kommer få möta Norge för att ha chansen att placera sig på en femteplats i turneringen.

Schweiz dubbla målgörare Michelle Wiki är hemlighetsfull med lagets taktik inför mötet med Sverige.

– Jag kommer inte säga för mycket nu. Men vi kommer behöva spela hårt och sätta vårt försvarsspel på det sätt vi har diskuterat.

MVP Schweiz: Julia Suter

MVP Slovakien: Lenka Cervena