I lagets andra mästerskapsmatch tog Schweiz sin första seger när Lettland besegrades med hela 13-0. Ett stark resultat inför den sista gruppspelsomgången där laget möter Tjeckien.

Schweiz tog ledningen när lagets skyttedrottning Corin Ruttimann förvaltade en straff efter dryga två minuter. Efter mål från de två hemmaspelarna, Michelle Wiki och Chiara Gredig hann laget också göra 4-0 innan den första perioden var över.

– Vi pressade Lettland högt och vann bollen. Jag stod på rätt plats och fick en riktigt bra passning från Julia Suter och behövde bara sätta dit klubban, säger Gredig.

I den andra perioden fortsatte Schweiz kontrollera matchen, och trots ett uppoffrande försvarsspel från Lettland kunde Schweiz vinna den andra perioden med 3-0.

Inte heller i den tredje perioden skulle Lettland få hål på duktiga Lara Heini i det schweiziska målet. Istället fortsatte offensiven producera, främst genom Flurina Marti som gjorde hattrick i den tredje perioden.

Lettlands MVP, Samanta Berzina var trots förlusten nöjd med lagets insats.

– Dagens match var mycket bättre än den förra. Vi lyssnade noggrant på våra coacher och vi var inte rädda idag, berättar Berzina.

MVP Schweiz: Corin Ruttimann

MVP Lettland: Samanta Berzina