Matchen om bronsmedaljen spelades mellan Tjeckien och Schweiz. Tjeckien spelade även bronsmatchen i VM 2019 där man missade att ta medalj. Historien upprepades även i år.

Det var Schweiz som skulle öppna matchen bäst. Efter åtta minuter gjorde Schweiziskan Corin Ruttiman 0-1 och två minuter senare utökade samme Ruttiman till 0-2, ett resultat som höll sig in i den andra perioden.

Tjeckiskorna fick precis den start man behövde i den andra perioden. Tre minuter in reducerade man till 1-2 och bara 36 sekunder senare kvitterade Vendula Berankova till 2-2. Schweiz krigade sig tillbaka till en ledning med 2-4 som blev slutet på den andra.

I den tredje perioden var det full fart framåt som krävdes om tjeckiskorna skulle vinna en bronsmedalj idag. Men den allt så rutinerade målvakten Lara Heine i Schweiz mål räddade allt och det istället Michelle Wiki som kunde slå spiken i kistan 2-5. Schweiz vinner bronset och Tjeckien slutar fyra i VM 2021.

– Nu ska vi fira i omklädningsrummet där vi verkligen kan släppa lös på alla våra känslor efter matchen och sen ut och träffa alla fans som kommit från Schweiz, berättar Tanja Stella om hur man ska fira denna bronsmedalj.

Tjeckien har nu slutat fyra de fem senaste mästerskapen och besvikelsen var stor.

– Jag tror mina känslor är ganska tydliga, självklart ledsen och besviken. Jag vet att vi kan spela mycket bättre än vad vi gjorde idag, säger Tjeckiens målvakt Jana Christianova efter slutsignalen.

MVP Tjeckien: Martina Repkova

MVP Schweiz: Brigitte Mischler