Inför måndags-kvällens drabbning hade båda lagen tagit varsin vinst tidigare i gruppspelet. Det betydde att denna match var helt avgörande huruvida man skulle sluta 2a eller 3a i gruppen.

Det var Schweiz som skulle ta kommandot först, efter 3 minuter 15 sekunder tog man ledningen genom Corin Ruttman, en ledning som inte skulle hålla länge. Bara 18 sekunder senare kunde polskan Malwina Zagorska kvittera. Schweiz skulle göra ytterligare 2 mål innan perioden var över.

I den andra perioden började Polen jobba sig in i matchen och 3 minuter in i den andar perioden reducerade man till 2-3, ett resultat som såg ut att stå sig perioden ut. Men med 40 sekunder kvar av perioden kunde den Uppsala-bekanta Michelle Wiki ge Schweiz en 4-2 ledning in i tredje perioden.

Tidigt i den tredje perioden gjorde Michelle Wiki ännu ett mål, hennes tredje i matchen och sjätte totalt i turneringen. Kort därefter utökade man ledningen en gång till, 6-2. Polen försökte gnaga sig in i matchen men den schweisiska målvakten Monika Schmid stod pall. Matchen slutade 6-2 till Schweiz.

Det var en tuff match och vi fick jobba hårt för att göra mål, men vi vann tillslut och det är huvudsaken, sa Corin Ruttiman från Schweiz.

Polen spelar redan imorgon igen mot NFFR i en match om att få spela i kvartsfinal.

Jag tror inte att det kommer bli en enkel match, men vi kommer ge 100% och jag tror på mitt lag, sa polskan Malwina Zagorska.

MVP Schweiz: Michelle Wiki

MVP Polen: Maja Hellman