Vinnaren i matchen mellan Danmark och Polen kommer att få möta vinnaren från Norge – Slovakien om en femte plats. Inledningen var tuff och jämn, men i andra perioden gjorde Polen ett ryck, mycket tack vare två systrar.

I den första perioden böljade matchen fram och tillbaka. Perioden bjöd på fem mål men bara två målskyttar, Polens Malwina Zagorska och Danmarks Frida Mainz Olsson. Det var Zagorska som skulle ge sitt Polen ledningen efter fem minuter och tre minuter senare kunde Mainz Olsson kvittera. Polen återtog ledningen, innan Danmark kvitterade. Med ytterligare ett mål av Danmark, tog man ledningen och Mainz Olsson hade redan gjort ett hattrick.

– Vi fick en bra start på matchen och vi var väldigt fokuserade på uppgiften idag, allt gick smidigt och enligt planen, berättar Danmarks målvakt Mette Thorsager Jensen om den första perioden.

Polen fick en smakstart på den andra perioden, redan efter en minut kvitterade 15-åriga supertalangen Maja Hellman till 3-3. Vid ett lika resultat var det dags för polska systrarna Zuzanna Kryzwak och Justyna Kryzwak att presentera sig. Tre mål av Zuzanna och alla tre mål assisterade av systern Justyna. Innan perioden var slut skulle även Justyna få göra ett mål, men denna gången var Zuzanna inblandad. Fem mål av Polen i den andra perioden och noll av Danmark betydde 3-7 inför den tredje.

– I den andra perioden började vi spela med fart och lät inte de danska spelarna ta några skott och då gick det bättre, säger tremålsskytten Zuzanna Kryzwak efter matchen.

Den tredje perioden skulle bli avslagen, Danmark försökte att närma sig och man fick in en reducering till 4-7 genom Emma Vistisen, men man kom aldrig närmare. Polen kommer imorgon att ställas mot Slovakien i en match om femte platsen, och danskarna får ett nordiskt derby mot Norge i kamp om sjunde platsen i mästerskapet.

MVP Danmark: Frida Mainz Olsson

MVP Polen: Justyna Kryzwak