Det var en jämn match mellan Polen och Slovakien som utspelade sig under söndagen. Båda lagen kämpade hårt och det var med ett slumpartat skott som matchen kom att avgöras.

– Vi är jätteglada och nu ska vi fira… haha, jag har inte ens ord för att beskriva allting nu, skrattar Polens matchvinnare Justyna Krzywak fram.

Första perioden såg länge ut att sluta mållös, men med knappt två minuter kvar så kom matchens första mål. Klara Grossova bågade in från högerkanten och satte 0-1.

I den andra perioden kom Polen tillbaka. Efter att lillasyster Zuzanna Krzywak gjort 1-1 klev storasyster Justyna Krzywak fram och gav laget ledningen med 2-1. När periodens alla mål fallit stod det 3-3, vilket gav en dramatisk avslutning.

I den tredje perioden skapade båda lagen flera bra målchanser. Avgörandet kom efter att långskott från Justyna Krzywak. Men Krzywak blev inte ensam matchvinnare för sitt Polen, för med tre minuter tilldömdes Slovakien straff. Polens målvakt Karina Trojan stoppade straffen och minuter senare fick Polen jubla.

– Vår prestation var bra, jag kan inte klaga på den. Men tyvärr var det inte tillräckligt idag, säger Slovakiens MVP Michaela Sponiarova efter matchen.

MVP Polen: Weronika Noga

MVP Slovakien: Michaela Sponiarova