Norge har avancerat till kvartsfinal i VM 2021 efter att laget besegrat Lettland i playoff. Men mötet mot Lettland blev en riktig rysare inne i IFU Arena.

Lettland fick en drömstart på mötet mot Norge när Anna Ankudinova öppnade målskyttet efter bara 25 sekunder i den första perioden. Dock kom mycket att handla om Norge därefter som tog över matchbilen och svarade för att göra fem mål innan den första perioden var slut.

I den andra perioden så fortsatte Norge att attackera och svarade för två snabba mål innan Lettland kunde reducera. Strax därefter lyckades Lettland av bara farten reducera ytterligare en gång när Julija Rozite träffade mål med ett läckert skott som också tvingade Norge att använda sin timeout.

I den tredje perioden så pressade Lettland högt mot Norge och kämpade intensivt vilket även gav resultat då laget minskade glappet i poängprotokollet flera gånger. I slutet var det dock Norge som lyckades knipa segern med siffrorna 8-6. Norge är därmed klara för kvartsfinal där laget kommer att möta Sverige i en match som spelas på torsdag.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match och det var riktigt bra att vi vann och att vi spelade bra, sa Tone Einstulen efter matchen.

Lettlands Julija Roziite var efter matchen besviken och menade att lagets förstaperiod var det som låg till grund för lagets förlust.

– Den här matchen var inte så bra av oss. I tycker att vi släppte in alldeles för många mål i den första perioden och det var problemet. Det var svårt att komma tillbaka då, sa Julija Rozite.

MVP Lettland: Simona Grapena

MVP Norge: Karen Farnes