Ett nordiskt derby mellan Danmark och Norge skulle avgöra vem som blev sjua i världsmästerskapen 2021. Matchen skulle bli en riktigt rysare som gick hela vägen till en förlängning där Norge tillslut vann matchen.

I den inledande perioden var tillställning jämn. Ingen av lagen bjöd på några direkta chanser då det bara sköts 7 skott gemensamt. Båda lagen gick mållösa genom hela perioden och den slutade allt jämnt 0-0.

I den andra perioden var det Norge som skulle göra det första målet i matchen genom Sofie Kristiansen. Danskarna skulle dock svara innan perioden tog slut till 1-1, ett lika resultat inför den tredje.

I den tredje perioden fortsatte matchen att vara väldigt jämn. Norge tog ledningen med åtta minuter kvar genom Kine Hedlund Eriksen. Danmark plockade ut målvakten, då fick Klara Fjorder ett läge och satte kvitteringen till 2-2 och det blev förlängning.

Tre minuter in i övertiden fick Sofie Kristiansen, den som öppnade målskyttet i dagens match även stänga den. En pass av Tone Einstulen och ett direktskott som turligt nog tog på en danska framför mål gav Norge vinsten och en sjunde plats i världsmästerskapet.

-Jag minns faktiskt inte mycket av målet, men det var mycket press på oss att göra mål i övertid och vinna matchen, säger Sofie Kristiansen efter avgörandet på övertid.

Danmark slutar åtta i årets VM, såhär berättar Klara Fjorder om matchen.

-Vi är såklart besvikna då vi verkligen ville ha sjunde platsen, det är en tuff förlust men jag tycker ändå att vi spelade riktigt bra och det gick till övertid och där det 50/50 vem som vinner.

MVP Danmark: Klara Fjorder

MVP Norge: Sofie Kristiansen