På fredagsmorgonen var det dags att utse lag 11 respektive 12 i turneringen. De två lag som skulle göra upp om placeringarna var NFFR och USA.

I den första perioden kopplade NFFR grepp om matchen direkt. Efter matchen hade pågått i en minut gjorde man 1-0. USA som bara ställde upp med 12 spelare idag skulle få en lång väg att gå om man ville vinna matchen. När det första perioden var slut ledde NFFR med 6-0.

– Vi hade några skador, och några som behövde åka hem tidigt, så dagens match var jobbig och NFFR spelade väldigt bra, berättar Lexie Carlino efter matchen.

Den andra perioden skulle inte bli lättare för USA. Man såg trötta ut, femte matchen på fem dagar och knappt några spelare idag gjorde amerikanskorna utmattade. NFFR kunde utöka ledningen gång på gång, och när visslan ljöd för den andra perioden ledde man med 11-0.

I den tredje perioden fortsatte NFFR att köra på. Efter 46 sekunder kunde Mariia Kitaeva göra sitt sjätte mål för matchen och trettonde i hela turneringen, vilket hon leder skytteliga med. USA skulle dock inte lämna turneringen utan att göra mål i deras sista match. Man fick två bollar förbi NFFRs målvakt, till ett slutresultat 2-17.

– I got some good passes and it was good goals, säger Mariia om sina sex mål i matchen.

MVP USA: Lexie Carlino

MVP NFFR: Kseniia Makkoveeva