Inför matchen kunde Norge stänga gruppspelet med tre vinster. Matchen kom att bli fysisk och tät. Oavsett resultatet i matchen hade Norges Karen Farnes varit stolt, då hon är den första norska kvinnliga innebandyspelaren som har gjort 75 landskamper.

– Det är något jag har tänkt på mycket eftersom jag skulle ha gjort det i förra världsmästerskapet men blev skadad då. Jag är väldigt stolt över att jag har kommit såhär långt.

Den första perioden skulle visa sig vara målsnål, endast ett mål gjordes och det blev Norge som gjorde det genom Julia Gidske. Båda lagen spelade bra i försvaret och det bjöd inte på många chanser.

I den andra perioden hoppades den tillresta publiken på lite fler mål, men icke. Återigen spelade båda lagen tight försvar och bjöd inte på några gratischanser och perioden slutade 0-0.

– Även om Norge är rankade nia i världen, var vi inte rädda och fortsatte att kämpa genom hela matchen, berättare Singapores Tiffany Ong efter matchen.

Det var inte förens i tredje perioden flera mål skulle komma. Först gjorde Norge tre följt av två av Singapore. Men det skulle inte bli den tredje periodens stora händelse. I sista halvan av perioden föll norskan Emilie Sundnes olyckligt på handleden som vred sig illa. Det som först inte såg så illa ut slutade med att Sundnes fick åka till sjukhuset med vad som befaras vara bruten.

MVP Norge: Rikke Ingebrigtsli Hansen

MVP Singapore: Fariza Begum Mohamed Zabir