Inför matchen om 13e plats fanns alla förutsättingar för att det skulle bli en rysare. I det tidigare mötet i gruppspelet vann Estland med bara en boll.

Den första perioden visade två avvaktande lag då man kände lite på varandra. Båda lagen spelade en bra offensiv men det var Singapore som tog det första steget in i målprotokollet. Angela Model gjorde 0-1 efter 12.37, men Estland skulle svara tre minuter senare till 1-1, ett resultat som höll perioden ut.

Den andra perioden var i stiltje. Bortsett från de två powerplay som Singapore hade hände det inte mycket. Perioden slutade som den började, 1-1.

Den tredje och vad som skulle bli den sista perioden blev en riktig nagelbitare. Efter 3.31 kunde Nelli Alanko gör 2-1 till Estland. Singapore försökte och försökte men det blev aldrig några fler mål i matchen. Estlands målvakt Saskia Ormak räddade allt som kom hennes väg. Estland vinner matchen med 2-1 och blir det trettonde bästa laget i mästerskapet.

– Jag är självklart stolt över hela laget, jag fick en bra pass av Reti så det var enkelt jobb för mig, berättare matchvinnaren Nelli Alanko om det avgörande målet.

Singapore avslutar mästerskapet på en 14e plats, men Singapores MVP Shermaine Goh är nöjd med laget.

– Det har varit en bra turnering för Singapore, vi gjort vårt bästa och gav allt.

MVP Estland: Saskia Ormak

MVP Singapore: Shermaine Goh