Redan från första tekningen kopplade Estland ett grepp över matchbilden. Laget hade under hela matchen ett frenetisk presspel, en press som italienskorna hade svårt att ta sig ur och förbi.

Italiens målvakt Martina Falchi storspelade i den första perioden, men inte ens Falchi kunde stoppa Estland under onsdagen. Estland tog ledningen när forwarden Diana Klavan sköt in 1-0 efter drygt 10 minuter. Efter målet fortsatte Estland pressa och bombardera Italien, och laget vann den första perioden med hela 5-0.

– Mina lagkamrater gjorde allt jobb och det var bara för mig att sätta dit bollarna, säger Diana Klavan om sina två mål i den första perioden.

Den andra perioden var den första lik. Italien kämpade stenhårt men det var Estland som gjorde målen. Edith Parnik inledde målskyttet i perioden när hon gjorde 6-0 och Estland gjorde även periodens sista mål, vilket betydde 9-0.

I den tredje perioden fortsatte Estland trycka tillbaka motståndet. Lagets MVP, forwarden Kati Kutisaar gjorde 10-0 redan sex sekunder in i perioden. Efter det gjorde Estland sex mål till, vilket gav slutresultatet 16-0.

Italiens MVP, försvararen Alina-Olivia Baioni är trots förlusten rätt nöjd med lagets insats.

– Vi är vanligtvis bättre än såhär, men jag tror vi var trötta sedan gårdagens match. Men allt som allt var det en okej insats från vår sida.

Estland är vidare till nästa omgång där laget spelar om 13:e platsen. Där möter laget vinnaren i matchen mellan Thailand – Singapore medan Italien möter förloraren i en match om 15:e platsen.

MVP Estland: Kati Kutisaar

MVP Italien: Alina-Olivia Baioni