Efter en väl genomförd match kunde Lettland relativt lätt slå USA. En stark start på matchen gav aldrig amerikanskorna någon chans.

Lettland vann den första perioden med 4-0. Zane Ziedone gjorde 1-0 efter dryga sex minuter och efter det handlade matchen helt om de lettiska spelarna och deras offensiva krafter.

I den andra perioden fortsatte Lettland att forcera på framåt. Totalt gjorde laget fem mål utan att släppa till något bakåt. Lettiska Laura Gaugere assisterade till två mål och hon säger följande om matchen.

Vi vinner och är väldigt glada över det. Vi gör många mål och flera tjejer fick göra sitt första mål, så jag är nöjd och stolt över laget.

I den tredje perioden bytte USA målvakt, men inte heller Cassandra Troy kunde stoppa den lettiska anstormningen. Totalt gjorde Lettland fyra mål i perioden, vilket gav slutresultatet 13-0.

USAs MVP, Gabriella Lindström är trots förlusten nöjd med lagets inställning.

Det var en tuff match för oss. Men jag är nöjd att vi verkligen kämpade för vårt lag och att vi verkligen gjorde vårt bästa.

Lettlands seger innebär att laget kommer spela för 9:e platsen. Där kommer laget möta segraren i mötet NFFR – Tyskland. USA å andra sidan kommer få möta förloraren i en match om 11:e platsen i Världsmästerskapet.

MVP Lettland: Madlena Rozite

MVP USA: Gabrielle Lindstrom