Inför Danmark – Thailand hade på lagen varsin tre-poängare, en vinst i denna matchen och chanserna till ett evenutellt slutspel ökar.

I den första perioden var det Danmark som skulle ta kommandot direkt. Efter 5 minuter gjorde man 1-0, och 30 sekunder senare satt också 2-0. Thailand skulle reducera till 1-2 innan danskarna skulle göra 3-1, vilket också blev resultatet efter en spelad period.

– Vi gör 10 riktigt bra minuter i den första perioden, men sen tog vi många utvisningar och blev trötta efter det, sa Nina Suppa efter slutsignalen.

Den andra perioden bjöd på lysande powerplay spel av danskorna. Tre mål gjorda och alla dessa kom i spel 5-4, alla i form av en pass från Frida Mainz Olsson. När signalen löd för den andra perioden ledde Danmark med 6-1.

I den tredje perioden hade Danmark full kontroll på matchen. Thailändskorna kom aldrig nära, istället kunde Danmark utöka ledningen och fastställa resultatet 9-1.

– Mot USA tror jag att det blir en tuff match så vi måste förbereda oss mycket och bra, sa Frida Mainz Olsson efter matchen.

MVP Danmark: Frida Mainz Olsson

MVP Thailand: Pannee Moolsan